Vlada Vojvodine: Ukidaje nadležnosti APV je nedopustvo

Izvor: Blic, 17.Dec.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Vojvodine: Ukidaje nadležnosti APV je nedopustvo

Nedopustivo da se u postupku predlaganja i donošenja novih zakona ukidaju pojedine nadležnosti koje su prenete na Vojvodinu Zakonom o utvrđivanju nadležnosti.

Stoga je Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Bojan Pajtić, zauzela stav da je potrebno adekvatno reagovati kako bi se takva nastojanja zaustavila.

Iako je Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine po svojoj snazi "lex specialis", tendencija ukidanja nadležnosti, kao i nepostojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << propisa o finansiranju pokrajinskih nadležnosti, unosi veliku pravnu nesigurnost u svim oblastima u kojima APV ima nadležnosti, konstatovala je Pokrajinska vlada.

O načinu na koji će pokrajinska administracija reagovati odlučiće se na sledećoj sednici Pokrajinske vlade, nakon čega će predlog biti upućen Skupštini Vojvodine, saopšteno je iz kabineta Bojana Pajtića

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vlada Vojvodine: Nedopustivo ukidanje nadležnosti APV

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2014

Nedopustivo je da se u postupku predlaganja i donošenja novih zakona ukidaju pojedine nadležnosti koje su prenete na Vojvodinu Zakonom o utvrđivanju nadležnosti...Stoga je Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Bojan Pajtić, zauzela stav da je potrebno adekvatno reagovati...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.