Vindouz 10 prvog dana instaliran u 14 miliona uređaja

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vindouz 10" prvog dana instaliran u 14 miliona uređaja

Majkrosoft je objavio da je njegov nov operativni sistem "Vindouz 10" prvog dana lansiranja na tržište instaliran u 14 miliona uređaja (računara i tableta).

Pet miliona korisnika je već moglo da isproba beta (probnu) verziju "Vindouza 10" pre plasmana na tržište, a Majkrosoft je planirao da se taj sistem nađe u milijardu uređaja do 2018. godine.

Događaj je obeležen okupljanjima fanova koje je Majkrosoft organizovao u više gradova sveta, među kojima su Sidnej >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Peking, kao i određenim prodavnicima gde se prodaju njegovi proizvodi.

Sa "Vindouzom 10" firma Majkrosoft "igra na veliko", naročito nakon neuspeha njegovog prethodnika, operativnog sistema "Vindouz 8", koji je trebalo da označi ulazak te firme u oblast mobilnih uređaja, ali ga nisu dobro prihvatili potrošači i kompanije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.