Vikend u Narodnom muzeju: Radionice za decu, razgovor sa kustosima, obilazak prostorija

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikend u Narodnom muzeju: Radionice za decu, razgovor sa kustosima, obilazak prostorija

Narodni muzej u Beogradu i ovog vikenda, 30. i 31. avgusta, organizuje prateće programe za najmlađu muzejsku publiku, ali i za one starije posetioce. Osim radionice za decu, obilaska izložbi u društvu kustosa i autora, zainteresovani imaju priliku i da zavire u zdanje na Trgu republike i prostore koji "običnim" danom nisu pristupačni publici.

Dečija radionica "Tragom daleke prošlosti" biće održana u subotu, 30. avgusta, od 12 do 14 sati.

Radionica je osmošljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za najmlađu muzejsku publiku, uzrasta od 4 do 7 godina, sa idejom da praistoriju predstavi ne samo kao epohu dinosaurusa, već kao period koji su obeležila otkrića i početak razvoja ljudskog društva.

Kako je broj mesta ograničen, zainteresovani za radionicu mogu da se prijave pozivom na broj 060-8075-035 ili putem elektronske adrese eduka@narodnimuzej.rs.

Izložbe "Govor krsta" i "Rubensovi krugovi" završavaju se ovog vikenda i biće to poslednja prilika za sve posetioce da ih obiđu.

U subotu, 30. avgusta, od 17 sati kroz postavku "Rubensovi krugovi" vodi Jelena Degrenc, autor izložbe i kustos nacionalnog muzeja.

Poslednje stručno vođenje saradnika Narodnog muzeja kroz postavku izložbe "Govor krsta" organizovano je sat kasnije, od 18 sati.

U nedelju, 31. avgusta, kao i svake poslednje nedelje u mesecu, organizuje se Obilazak zgrade Narodnog muzeja kada unapred prijavljeni posetioci imaju mogućnost da se u društvu kustosa prošetaju po prostorima zgrade na Trgu Republike koji obično nisu pristupačni muzejskoj publici.

- Tada će imati priliku da kroz razgovor saznaju koje sve službe čine muzej kompleksnog tipa, poput Narodnog i kojim se poslovima bave. Ovo je takođe mogućnost da se zgrada pored koje svakodnevno prolazimo sagleda iz drugačije perspektive, i zahvaljujući tome steknemo celovitiju sliku o našem Narodnom muzeju - kažu u Narodnom muzeju.

Broj mesta je ograničen i zainteresovani za obilazak mogu da se prijave pozivom na 060-8075-035 ili putem elektronske adrese eduka@narodnimuzej.rs.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovog vikenda u Narodnom muzeju

Izvor: Arte, 28.Avg.2014, 11:33

Radionica je osmišljena za najmlađu muzejsku publiku uzrasta od 4 do 7 godina sa idejom da praistoriju predstavi ne samo kao epohu dinosaurusa, već kao period koji su obeležila otkrića i početak razvoja ljudskog društva...Broj mesta je ograničen tako da molimo sve zainteresovane za radionicu...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.