Verbić: Smanjenje plata nužnost, omogućiti nove poslove

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Smanjenje plata nužnost, omogućiti nove poslove

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da je smanjenje plata u ovom trenutku nužnost, ali da je zadatak ministarstva da se otvore mogućnosti za nove poslove koji bi se odvijali u obrazovnim ustanovama.

On je naveo da je EU, kao što je zainteresovana za modernizaciju našeg školstva, zainteresovana i za finansiranje dodatnih aktivnosti, pre svega za obrazovanje odraslih, što bi mogla da bude dodatna proširena delatnost sadašnjih škola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Ako već snižavamo plate i ako je to nužnost u ovom trenutku, naš je zadatak i da otvorimo mogućnost za nove poslove koji bi se odvijali u našim obrazovnim ustanovama, sa stavljanjem akcenta na obrazovanje onih gde je efekat najveći - kod onih koji su izašli iz redovnog škoskog sistema", kazao je Verbić.

Verbić je novinarima posle predstavljanja rezultata projekta EU za unapređenje visokogškolskih ustanova, rekao da bi to mogla da bude jedna vrsta motivacije.

Komentarišući nezadovoljstvo prosvetnih radnika, Verbić je rekao da ne vidi da je po tom pitanju bliska perspektiva sjajna, ali da je važno raditi na dugoročnijoj perspektivi.

''Da li imamo ikakav izbor, da li sada možemo da imamo zadovoljnije prosvetne radnike ili drugačiju situaciju? Ne. To nam je sadašnja situacija, jedino ovo možemo da rešavamo. Da li vidimo da nam je bliska perspektiva sjajna? Ne, ne vidimo. Bliska nije, ali hajde da radimo na onoj koja je malo dugoročnija'', rekao je Verbić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.