Valjevo: Peticija protiv direktora vrtića zbog premeštanja vaspitačaca

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Peticija protiv direktora vrtića zbog premeštanja vaspitačaca

U Valjevu protestuju roditelji predškolaca protiv direktora obdaništa, kojeg optužuju da je razmestio vaspitačice bez prethodne najave.

Roditelji tvrde da ne znaju ko se stara o njihovim mališanima jer je direktor Predškolske ustanove “Milica Nožica” Zlatomir Marković čak 90 odsto vaspitača, medicinskih sestara i tehničkog osoblja premestio iz vrtića u kojima su radili u druge objekte. U seoskim vrtićima, kako kažu, sada rade vaspitačice i sa više od 15 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskustva u gradskim obdaništima.

Marković: Po zakonu

Sam Marković kaže da za novi raspored vaspitača postoji zakonska odluka, da se ne radi o velikom broju razmeštenih, te da je u svakoj grupi zadržan po jedan stari vaspitač.

- Praksa je da se novi raspored pravi uoči 1. septembra, a takva odluka je i sada doneta na osnovu zakona o osnovama sistema obrazovanja i statuta ustanove koji direktoru omogućava da pravi unutrašnju organizaciju - kaže direktor Predškolske ustanove.

- Odluku je doneo bez najave ne obazirući se na to kako će deca reagovati. Marković kaže da na to ima pravo po zakonu, ali gde je tu interes naše dece? Ne sumnjamo da su i nove vaspitačice dobre, ali njima će biti potrebno bar tri-četiri meseca da se upoznaju sa mališanima, dok su stare vaspitačice već sve znale o njima, deca su se uz njih osećala sigurno i kao kod kuće - zabrinut je Valjevac Nenad Marković.

On kaže i da su roditelji, posle odluke o premeštanju vaspitačica, pokrenuli potpisivanje peticije kojom traže da stare vaspitačice ostanu u vrtićima u kojima su radile i koju će, pored uprave Predškolske ustanove, predati gradskim vlastima i Ministarstvu prosvete.

- Veliki broj roditelja, poučen sopstvenim ili iskustvom prijatelja, vrtić bira upravo zbog određenih vaspitačica koje sa decom treba da provedu nekoliko godina, sve do njihovog polaska u predškolsko. Sada su one, iako nas niko nije pitao za mišljenje, jednostavno promenjene bez obzira što na njihov rad nije bilo primedbi. Naše dete je sa dve vaspitačice provelo prethodne dve godine, a u isto vreme je išlo i kod logopeda. Na njih se potpuno naviklo i izuzetno je napredovalo, tako da bi nam značilo da one ostanu u njegovoj grupi do polaska u predškolsko - kaže Goran Ilić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Valjevo: Roditelji predškolaca predali peticiju protiv premeštanja vaspitačica

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 12:57

Roditelji valjevskih predškolaca, nezadovoljni zbog odluke direktora Predškolske ustanove “Milica Nožica” da 44 vaspitača, koji godinama brinu o njihovoj deci, premesti u druge vrtiće, predali su peticiju kojom traže da ta odluka bude povučena...Predsednik Upravnog odbora Predškolske ustanove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.