Usvojen budžet Ugljevika od 12,7 miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet Ugljevika od 12,7 miliona KM

UGLJEVIK - Odbornici Skupština opštine /SO/ Ugljevik danas su usvojili budžet za 2015. godinu u iznosu od 12.700.000 KM.

Usvojena je i odluka o izvršenju budžeta za 2015. godinu, kojom se propisuje način izvršenja budžeta, upravljanje budžetskim sredstvima i izdacima, prava i obaveze budžetskih korisnika i ovlaštenja pri budžetskom izvršenju.

Odbornici su usvojili i rebalans budžeta za 2014. godinu u iznosu od 12.600.000 KM.

Prema riječima načelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << opštine Vasilija Perića, budžet za narednu godinu je usmjeren u pravcu unapređenja kvaliteta života i daljeg razvoja Ugljevika.

"Oko četiri miliona KM predviđeno je u narednoj godini za kapitalna ulaganja na području opštine Ugljevik. U budžetu za 2015. godinu vodiće se računa o privrednicima i poljoprivrednicima, pokušaćemo da im dajemo određene stimulacije", rekao je Perić.

On je dodao da je budžetom za 2015. godinu predviđeno povećanje sredstava za socijalno ugrožene kategorije društva, te da je neophodno i dalje voditi posebnu brigu o porodicama poginulih boraca i invalida rata, uopšte o boračkoj populaciji kao jednoj od najosjetljivijih kategorija stanovništva.

Usvojena je i Strategija razvoja opštine Ugljevik za period 2015-2019. godina, a jednoglasno su izglasane odluke o utvrđivanju poreske stope na nepokretnosti na području opštine, te odluka o kriterijumima, uslovima i načinu utvrđivanja statusa udruženja od inetresa za opštinu Ugljevik.

Odbornici SO Ugljevik usvojili su i Prijedlog zajedničke komunalne potrošnje za 2015. godinu i Program rada lokalne Skupštine za 2015. godinu.

Prihvaćene su i informacije o stanju zagađenosti vazduha na području opštine Ugljevik, o stipendiranju studenata u 2013/2014. školskoj godini, kao i o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području ove podmajevičke opštine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.