Ultimativni daljinac Sevenhugs Smart Remote

Izvor: ItRešenja.com, 17.Jan.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ultimativni daljinac Sevenhugs Smart Remote

Trend dizajniranja najrazličitijih “pametnih” uređaja koji osim svojih specifičnih naprednih funkcija imaju mogućnost povezivanja sa drugim gedžetima i smart sistemima, potvrđuje se i na ovogodšnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES 2017), gde je između ostalog svoju premijeru doživeo i Sevenhugs Smart Remote – univerzalni daljinac koji će “olakšati život”!

U pitanju je inače uspešno sproveden projekat za koji je kompanija Sevenhugsa  na Kickstarteru >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << za samo mesec dana prikupila preko milion dolara, a sada je na pomenutom sajmu već osvojila inagradu za inovaciju za 2017. godinu. Ono što se očigledno dopalo i korisnicima na Kickstarteru, kao i žiriju na CES-u, jeste ideja da se napravi jedan “ultimativan” daljinski upravljač , koji omogućuje upravljanje televizorom, pametnim Nest termostatom, Philips Hue rasvetom, Sonos zvučnicima, pametnim frižiderima, rernama i ostalim uređajima i gedžetima u vašem domu, a na spisku kompatibilnih modela trenutno se nalazi više od 25.000 stavki.

Pored toga što će objediniti različite funkcije u vašem “pametnom domu”, ovaj daljinac obzirom da poseduje IR, integrisane pozicione senzore i open API, može čak da vam posluži i za naručivanje vozila Ubera (kada ga uperite ka izlaznim vratima svog doma).

Ovaj maleni i moderno dizajnirani daljinac inače poseduje 3,53-inčni ekran koji se prilagođava uređajima u koje ga uperite, pa tako na primer dovoljno je da ga usmerite ka vašem pametnom televizoru u dnevnoj sobi, i već možete da skrolujete kroz meni i da birate programe, a onda recimo kada ga usmerite ka nekoj pametnoj lampi poput (Philips Hue modela) možete da je uključite ili isključite, menjate intezitet svetla ili birate boje…

Pored Infra Red senzora za komunikaciju sa pojedinim uređajima, za povezivanje sa IoT gedžetima na raspolaganju imate i Bluetooth i Wi-Fi konekciju, a možete i da ga uparite sa sa pozicionim i senzorima pokreta koje ste postavili unutar svog doma. Njih zatm možete da mapirate i dodate im specijalne funkcije upotrebom Sevenhugs aplikacije, te tako da pokrećete najrazličitije akcije nakon što samo uperite daljinski u određenom smeru (poput pomenutog pozivanja Ubera usmeravanjem daljinca ka izlaznim vratima ili dobijanja instant vremenske prognoze kada ga recimo uperite prema prozoru gde ste postavili određeni senzor…).

Takođe, različitim uređajima možete da upravljate istovremeno, pa tako možete da isprogramirate komandu kojom ćete istovremeno uključiti prigušeno svetlo, upaliti TV i pokrenuti HBO Go aplikaciju, kako bi sebi napravili pravu bioskopsku amosferu.

Tu su i još neke zgodne mogućnosti, poput lakog pronalaženja daljinca (kada vam se negde zaturi) pomoću prateče aplikacije. Ukoliko vam se čini da bi bilo zgodno da sebe i svoj dom obradujete jednim ovakvim naprednim gedžetom, to možete učiniti po povlašćenoj ceni od 229 dolara (prednarudžbom) na sajtu proizvođača ili da sačekate kraj godine kada će se Sevenhugs Smart Remote prodavati po ceni od 300 dolara. Više informacija na sajtu proizvođača www.remote.sevenhugs.com ili Kickstarter stranici.



Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.