Uhvaćeni pripadnici Hamasa koji su planirali atentat na LIbermana

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćeni pripadnici Hamasa koji su planirali atentat na LIbermana

Izraelska bezbednosna agencija Šin Bet saopštila je sinoć da su bezbednosne snage uhvatili pripadnike Hamasa na Zapadnoj obali koji su planirali da izvrše atentat na izraelskog ministra inostranih poslova Avigdora Libermana.

Šin Bet navodi da su uhapšeni Ibrahim el-Zir, Ziad el-Zir i Adnas Cabih iz sela Harmala na Zapadnoj obali u blizini Nokdima u operaciji agencije, vojske i policije.

U saopštenju se navodi da su trojica osumnjičenih u pritvoru prikupljali visokopoverljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podatke o ministarovom konvoju i njegovom kretanju do i iz njegove kuće u Nokdimu na Zapadnoj obali i pokušali da nabavi RPG bacač s kojim bi ciljali na njegovo vozilo.

Šin Bet navodi da je tokom julsko-avgustovskog rata u Gazi, Ibrahim el-Zir "počeo da formuliše plan za izvođenje napada na konvoj ministra inostranih poslova s namerom da se pošalje poruka Izraelu koja bi dovela do prekida rata u Gazi".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni Hamasovci zbog atentata

Izvor: B92, 21.Nov.2014

Pripadnici Hamasa uhapšeni su na Zapadnoj obali koji su planirali da izvrše atentat na izraelskog ministra inostranih poslova Avigdora Libermana...Izraelska bezbednosna agencija - Šin Bet navodi da su uhapšeni Ibrahim el-Zir, Ziad el-Zir i Adnas Cabih iz sela Harmala na Zapadnoj obali u blizini Nokdima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.