Uhapšena tri turska državljanina zbog špijuniranja

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena tri turska državljanina zbog špijuniranja

BERLIN - Njemački tužioci saopštili su danas da su uhapšena tri turska državljanina, koji su optuženi da su špijunirali svoje sunarodnike u Njemačkoj za tursku obavještajnu službu.

Iz federalnog tužilaštva je saopšteno da su dvojica osumnjičenih Muhamed Taha G. i Goksel G. uhapšeni juče na aerodromu u Frankfurtu, dok je treći osumnjičeni Ahmet Duran J. uhapšen u svojoj kući u zapadnoj Njemačkoj.

Muhamed Taha G. optužen je da je bio šef drugoj dvojici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji su za njega prikupljali informacije o Turcima u Njemačkoj i njihovim "organizacionim strukturama".

U saopštenju se ne navodi o kom je periodu riječ, ali se napominje da su nalozi za hapšenje izdati 11. novembra.

Osumnjičeni su u pritvoru do podizanja optužnice.

U Njemačkoj živi veliki broj ljudi turskog porijekla, podsjeća AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U Nemačkoj uhapšena tri Turčina zbog špijunaže

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 01:44

Nemački tužioci saopštili su danas da su uhapšena tri turska državljanina, koji su optuženi da su špijunirali svoje sunarodnike u Nemačkoj za tursku obaveštajnu službu...Iz federalnog tužilaštva je saopšteno da su dvojica osumnjičenih Muhamed Taha G. i Goksel G. uhapšeni juče na aerodromu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.