Uhapšen pešak sa tri promila alkohola

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pešak sa tri promila alkohola

Na području Banjaluke policija je uhapsila pešaka kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da je imao gotovo tri promila alkohola u krvi.

U Centru javne bezbednosti Banjaluka rekli su da su od 26. jula, kada je počela primena novog Zakona o prekršajima RS, uhapsili 13 soba zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, od toga 12 vozača i jednog pešaka.

Kod pešaka je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo 2,99 promila alkohola u organizmu, rekli su u Centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javne bezbednosti Banjaluka.

Načelnik Jedinice za poslove bezbednosti saobraćaja u Upravi policije MUP-a RS Goran Šmitran pojasnio je da je, prema odredbama novog zakona, policija dužna da zadrži do otrežnjenja ili oporavka osobu koja je zatečena dok čini prekršaj, a ima više od jednog promila alkohola u krvi ili odbije alkotest, kao i osobu za koju se utvrdi da je pod uticajem droge.

Prema njegovim rečima, prošle godine su 1.273 pijana vozača prouzrokovala saobraćajne nesreće, dok ih je u prvih sedam meseci ove godine bilo 692, piše "Glas Srpske".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.