U ponedeljak sednica o rekonstrukciji vlade Vojvodine

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak sednica o rekonstrukciji vlade Vojvodine

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji Pokrajinske vlade zakazana je danas za ponedeljak, 3. novembar.

Pokrajinska vlada je juče podnela predlog Skupštini Vojvodine za sazivanje sednice radi razmatranja predloga za izbor potpredsednika i članova Pokrajinske vlade.

Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštile su u sredu da su se dogovorile o rekonstrukciji Vlade.

Socijaldemokratska stranka, koja je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učestvovala u pregovorima, pre toga je saopštila da neće ući u Pokrajinsku vladu i optužila DS da ne vodi računa o gradjanima već samo o funkcijama.

Ta stranka, medjutim, nema poslanički klub u Skupštini Vojvodine, u kojoj zvanično postoji samo poslanički klub Nove demokratske stranke.

U tom poslaničkom klubu Beti je rečeno da ga čine tri poslanika Nove demokratske stranke i dva koji to nisu.

Pojedini mediji su spekulisali da će i iz tog poslaničkog kluba neko biti član Pokrajinske vlade.

Po najavama, Savez vojvođanskih Mađara će ostati u vladajućoj koaliciji sa DS i LSV.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.