U najzagađeniji grad u Evropi samo sa zaštitnom opremom

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U najzagađeniji grad u Evropi samo sa zaštitnom opremom

PLJEVLJA - Ispod svih tabli sa natpisom Pljevlja na ulasku u grad aktivisti nevladine organizacije Breznica postavili su dodatne na kojima piše "Opasnost - kontaminirano područje, rak i bolesti pluća - respiratori i zaštitna oprema preporučeni u ovoj oblasti".

Na tablama su istaknuti i znaci za radijacijsko-hemijsku i biološku opasnost.

U Nevladinoj organizaciji Breznica očekuju veliki odziv građana na mirni građanski protest, koji je zakazan za 22. decembar u minut >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << do 12.00 časova na glavnom gradskom trgu, koji je organizovala ova NVO u saradnji sa lokalnim organizacijama cvilnog društva.

Direktor NVO Breznica Milorad Mitrović kaže da su ovom akcijom željeli još jednom da ukažu odgovornima u državi na probleme sa kojima se suočava "najbogatija i najzagađenija opština i jedini preostali industrijski centar u Crnoj Gori".

"Želimo da skrenemo pažnju svima da je ovaj grad prije dva dana u izvještaju Svjetske alijanse za zdravlje i životnu sredinu proglašen kao najzagađeniji u Evropi", rekao je Mitrović.

On je naveo da je najgore od svega što se ne nazire kraj daljem propadanju i mukama Pljevljaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U najzagađeniji grad u Evropi samo sa zaštitnom opremom

Izvor: Cafe.ba, 20.Dec.2014

PLJEVLJA - Ispod svih tabli sa natpisom Pljevlja na ulasku u grad aktivisti nevladine organizacije Breznica postavili su dodatne na kojima piše "Opasnost - kontaminirano područje, rak i bolesti pluća - respiratori i zaštitna oprema preporučeni u ovoj oblasti"...Na tablama su istaknuti i znaci za...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.