U Egiptu skoro 10.000 osoba privedeno tokom godine

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Egiptu skoro 10.000 osoba privedeno tokom godine

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u Egiptu tokom ove godine privedeno gotovo 10.000 ljudi, osumnjičenih za ulične nerede i razne nasilne napade u "pokušaju podrivanja razvoja zemlje".

Pomoćnik egipatskog ministra unutrašnjih poslova, Abdel Fatah Osman rekao je za agenciju MENA da su snage bezbednosti osujetile 400 terorističkih napada od januara ove godine.

Osman je rekao da je uhapšeno 460 osumnjičenih za terorizam, 6.400 učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u neredima, 50 ratobornih aktivista i oko 2.600 osumnjičenih za napade na policijske stanice širom Egipta.

Od svrgavanja egipatskog predsednika Mohameda Morsija iz Muslimanskog

bratstva u julu 2013. godine, nove egipatske vlasti sprovode represivne mere protiv te organizaije koja je proglašen terorističkom organizacijom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.