Tužilaštvo češlja slučaj o zanemarenim bratu i sestri

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo češlja slučaj o zanemarenim bratu i sestri

Nadležno tužilaštvo proveriće da li su Milica Kutlešić (18) i njen 16-godišnji brat, koji mesecima žive na ORL odeljenju užičke bolnice, bili žrtve porodičnog nasilja, saznaje “Blic”

Osnovno tužilaštvo u Užicu reagovalo je posle pisanja „Blica“ o Milici, koja je očuhov dom u Ovčinji kod Bajine Bašte zamenila bolnicom da bi bila uz brata koji se leči od teške bolesti mišića.

Odavde je od policije, kako se nezvanično saznaje, zatraženo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se prikupe obaveštenja o životu ove dece sa majkom i očuhom. Naročiti akcenat u celom slučaju se stavlja na pitanje da li su Milica i njen brat bili žrtve nasilja u porodici i zapostavljanja maloletnog lica ili nekog drugog krivičnog dela.

Biće provereni i navodi bolničkog osoblja da je očuh pastorcima uzimao novac koji su im davali medicinske sestre i lekari potreseni situacijom u kojem je ovo dvoje mladih odrastalo.

- Ovde u bolnici nam je i lepše nego kod kuće. Niko nam ne brani da uključujemo bojler i ostale stvari. Uvek ima tople vode - rekla nam je tada sestra koja se ne razdvaja od brata.

Tokom te ispovesti brat je više puta uplašeno Milicu upozoravao da ne priča loše o očuhu. Majka ih retko zove, još ređe dolazi, a pojavila se u bolnici tek posle velikog pritiska javnosti na 18. rođendan.

Očuh se uopšte ne pojavljuje i ne raspituje za zdravlje dece iako je dečak u bolnici več nekoliko meseci. Posle tri teksta koje je „Blic“ objavio nedavno o Kutlešićima, njihov život pod bolničkim krovom se promenio nabolje. Od više donatora deca su dobila novac, odeću, obuću, slatkiše, druge potrepšine.

Poslednja donacija stigla je iz Čikaga - Srbin iz Amerike poslao je Kutlešićima, kažu na ORL odeljenju 300 dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.