Tusk obećao da će da nauči engleski

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk obećao da će da nauči engleski

“Uglancaću svoj izgovor engleskog”, najavio je poljski premijer Donald Tusk, nakon što je objavljeno da će naslediti Hermana van Rompeja.

Političar je igrom reči (“uglancati” se na engleskom kaže “polish”, a ista reč se koristi i za pridev “poljski”) pokušao da pokaže kritičarima da ipak ne stoji tako loše sa stranim jezicima.

Nemački list “Frankfurter rundšau” izrazio je sumnje u Tuskovu kompetentnost jer, za razliku od svog prethodnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji tečno govori engleski i francuski, novoizabrani predsednik Evropskog saveta ne može da se pohvali istim umećem.

“Za Evropu je tipično da se kandidati prvo imenuju, a tek onda se analiziraju njihove kvalifikacije“, piše “Frankfurter rundšau”.

Ipak, u istom tekstu se dodaje da “u Evropskoj uniji postoje i važnija pitanja od jezika”, a nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je da je Tusk spreman da se uhvati u koštac sa problemima na novoj funkciji.

- On je strastveni, ubeđeni i uverljivi Evropljanin - izjavila je nemačka kancelarka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.