Turska i Hrvatska potpisale memorandum o saradnji u evropskim poslovima

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i Hrvatska potpisale memorandum o saradnji u evropskim poslovima

Hrvatska i Turska potpisale su Memorandum o razumevanju o saradnji iz područja evropskih poslova.

Memorandum su u Ankari potpisali ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić i turski ministar za pitanja Evropske unije i glavni pregovarač za članstvo Turske u EU Volkan Bozkir, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pusić je nakon potpisivanja Memoranduma podsetila da su Turska i Hrvatska zajedno započele pregovore o pristupanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU u oktobru 2005. godine.

"Hrvatska podržava turski napredak, turski put i članstvo u EU. Smatramo da bi bilo koristi za obe strane. Današnji Memorandum o razumevanju omogućiće nam dalju saradnju u području evropskih poslova i razgovor o aktuelnim temama, relevantnim za ovaj region", istakla je Pusićeva.

Ona je dodala da potpisivanje Memoranduma pokazuje nastojanje obe strane da sarađuju u ovom području, unaprede bilateralne odnose, ali i evropske standarde u svojim državama.

Zvanična poseta Pusićeve Ankari završena je susretom sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.