Toshiba predstavlja ultraprenosivi PC na sajmu IFA

Izvor: B92, 02.Sep.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toshiba predstavlja ultraprenosivi PC na sajmu IFA

Toshiba će predstaviti nov ultraprenosiv personalni kompjuter (PC) - satelite radius 12 na sajmu elektronike za široku potrošnju IFA, koji će biti održan od 4. do 9. septembra u Berlinu.

Računar, kome se može skinuti ekran da bi se koristio kao tablet, ima taktilni ekran od 12,5 inča (31,75 santimetara dijagonale) sa definicijom "UltraHD" od 3.840 x 2.160 piksela.

Klasičnija verzija (očigledno jeftinija) ima ekran "FulHD" od 1.920 x 1.080 piksela, objavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na veb portalu 01net.com.

Ekran ima staklo "Korning Gorila Glas" (Corning Gorilla Glaš) za veću otpornost i tehnologiju IPS za bolje uglove gledanja.

Računar, izradjen sa različitim konfiguracijama, težak je od 1,32 kilograma naviše i ima autonomiju rada izmedju šest i osam sati, u zavisnosti od konfiguracija.

On će se pojaviti u više verzija o kojima još nema detalja.

Toshiba, ipak, planira dobre konfiguracije:Intelov procesor "kore i7", skladišni prostor preko SSD diskova formata M.2 i do osam gigabajta memorije.

Osim dva porta USB 3.0, on ima i nov konektor USB tip-C i izlaz HDMI 4K.

Satelite radius 12 biće dostupan u Evropi od četvrtog tromesečja ove godine, ali Toshiba nije dala bilo kakve nagoveštaje u vezi cene, ni konfiguracije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.