Tijana Delić savetnica gradonačelnika Novog Sada

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijana Delić savetnica gradonačelnika Novog Sada

Tijana Delić imenovana je za savetnika gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za kulturu, saopštili su iz novosadske Gradske kuće.

- Svojim dosadašnjim radom kao direktorka Pozorišta mladih, projektima, rezultatima, stručnošću i vizijom kulturne politike zadobila je poverenje stručne javnosti i podršku gradonačelnika da kao nestranačka ličnost učestvuje u kreiranju kulturne politike grada - stoji u saopštenju.

Zbog imenovanja na novu funkciju Tijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Delić je podnela ostavku na mesto direktorke Pozorišta mladih.

Kako dodaju iz Gradske kuće, na poziv gradonačelnika članovi Upravnog odbora Pozorišta mladih iz reda lokalne samouprave podneli su ostavke.

Protiv Delićeve grupa nezadovoljnih glumaca Pozorišta mladih podnela je pre nedelju dana krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja. Krivična prijava je podneta i zbog sumnje da je “promenila datum zaključenja i delovodni broj na ugovoru o zakupu automobila”.

U prijavi se navodi da je Delićeva zloupotrebila službeni položaj, jer je odobrila plaćanje niza malih nabavki bez sprovođenja postupka javne nabavke, i time oštetila pozorište za više od 900.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.