Tastatura po meri svih vaših uređaja

Izvor: TehnoMagazin.rs, 02.Mar.2015, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tastatura po meri svih vaših uređaja

Koji god deo hardvera da ste rešili da kupite, svaki jednako zahteva minimum pažnje i istraživanja zbog zaista prevelike ponude na tržištu. U tom pravcu razmišljajući, sigurno gledate da vam se isplati finansijski, ali da je pre svega reč o kvalitetnom i efikasnom uređaju. Kada je reč o tastaturama, apsolutni plus je kada možete da je iskoristite za više uređaja, pre svega i za tablet. Ono što je presudno u prvom mahu jesu dugmići, odnosno kolika snaga pritiskanja je potrebna pri kucanju >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazin.rs << ili upravljanju računarom ili tabletom.
Neverovatno je iritantno kada se kod određenih modela tastatura čuje škljocanje pri svakom pritiskanju dugmića, naročito ako ste žustri korisnik društvenih mreža ili jednostavno svoj posao obavljate isključivo na računaru. Kako ne biste nervirali i sebe i ljude oko vas, gledajte da isprobate tastaturu pre nego što je kupite. S tim u vezi, u zavisnosti čak i od posla kojim se bavite, možete odabrati tastaturu koja odgovara tim potrebama. Od prosečnih korisnika, do programera i gejmera, postoji vrsta odgovarajuće tastature, a danas se mogu naći i odlične bežične tastature ukoliko vam zatreba konkretnije kucanje uz tablet.
Tastature za programere Programeri bi sigurno trebalo da pored super tihih tastatura (one su obično gumene ili sada sve popularnije mehaničke tastature. O njima će biti reči u nekim od narednih tekstova) da obrate pažnju i na to kako je tastatura ergonomski konstruisana. Odnosno, da im položaj ruku jednostavno odgovara osmočasovnom ili celodnevnom radnom vremenu i ponekad zahtevnom radu u programiranju. Dakle, ergonomska i udobna tastatura, nešto sličnog modela kao što su brendovi firmi Logitech ili Microsoft. Kada je reč o rasporedu dugmića i tome šta sve ima na tastaturi, za programere nije presudno.
Tastature za gejmere Sa druge strane, gejmerima je potrebna tastatura koja pre sve ima dosta dugmića sa strane. Kada kažemo sa strane, pre svega mislimo na one tastere koji su na klasičnim tastaturama povezane sa F funkcijama. Gejmeri sa tastaturama sa dodatnim odnosno pojedinačnim dugmićima tako mogu podešavati posebne funkcije u odnosu na prečice koje su im potrebne u igrama. Naravno, gejmeri se mogu odlično poslužiti i bežičnim tastaturama. Uz idealnu veličinu monitora, igre možete igrati i sa kreveta. Pogledajte ovde kako da odaberete odgovarajući monitor.
Višenamenska tastatura Međutim, imajući u vidu prosečnu svrhu računara koji se najčešće koristi za guglanje i društvene mreže, ako već ne možete da priuštite laptop, tu su gore pomenute bežične tastature. Ove tastature su takođe ergonomski prilagođene položaju ruku, ako je recimo koristite u poluležećem položaju na krevetu. One rade najčešće uz pomoć Bluetooth funkcije.
Jedna od takvih je i ova Genius tastatura, namenjena pre svega brzinskom obavljanju posla na internetu. Nema numeričku tastaturu, ali zato podržava tri različita operativna sistema – od Windowsa, pa do Androida. Ovo znači da je možete koristiti i za iPad, i za iPhone, te za Android telefone i tablete, kao i za računare.
Kako tastatura izgleda, možete pogledati na ovom snimku.


Pogledajte ostale proizvode iz kategorije Periferije na elbraco.rs e-prodavnici.

Nastavak na TehnoMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.