Tasovac: Dolazim na Prajd

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac: Dolazim na Prajd

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac razgovarao je sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem o unapredjenju saradnje institucija i LGBT zajednice i pružio podršku održavanju ove manifestacije najavivši da će lično prisustvovati Paradi.

Predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa Beograd pokazali su razumevanje za složenu situaciju u društvu, ali su istakli da je poštovanje manjinskih prava tekovina modernog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << društva i da je neophodno stvarati uslove za njihovo unapredjivanje, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

"Saglasan sa njihovim zapažanjima, ministar Tasovac je ocenio da je važno ličnim primerom pokazati toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice," navodi se u saopštenju.

Na sastanku je istaknuto da je neophodno garantovati slobodu okupljanja i bezbednost učesnicima Parade ponosa i zaključeno da su se stekli uslovi da Srbija, kao multikulturalna zemlja, uvaži i prihvati sve vidove različitosti.

To, kako je istaknuto, podrazumeva i širenje svesti o postojanju LGBT zajednice i prihvatanje njenih pripadnika kao sugradjana sa istim pravima.

Takodje je naglašeno da Ministarstvo kulture i informisanja ostaje otvoreno za saradnju, koja podrazumeva davanje ravnopravne mogućnosti svima, pa i LGBT zajednici, da svojim projektima aplicira za finansijsku podršku Ministarstva, u okviru redovnih javnih konkursa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.