TRAGEDIJA U INDIJI Silovane sestre izvršile samoubistvo

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U INDIJI Silovane sestre izvršile samoubistvo

Policijska istraga je utvrdila da su dve devojčice, za koje se mislilo da su u maju silovane i ubijene u indijskoj državi Utar Pradeš, počinile samoubistvo vešanjem.

Nove informacije o ovom slučaju izazvale su talas nezadovoljstva u Indiji, a neke organizacije za zaštitu prava žena nisu uverene u tačnost novih zaključaka istrage. Šef istražne komisije Randžit Sinha rekao je za indijske medije da

su dve devojčice, koje su imale 12 i 14 godina, izvršile samoubistvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Istraga je utvrdila da devojčice nisu ubijene. Lokalna policija je pogrešno vodila istragu na osnovu pretpostavke da su ubijene - rekao je Sinha.

Devojčice su navodno osećale pritisak porodice koja se nije slagala da se druže sa jednim od žitelja sela, rečeno je u istražnoj komisiji. Kako su prvobitno javili mediji, u Utar Pradešu se u maju dogodilo kolektivno silovanje dve sestre, koje su potom ubijene i obešene o drvo manga.

Posle grupnog silovanja u Nju Delhiju 2012. godine, indijska vlada povećala je zatvorske kazne za silovatelje i kriminalizovala voajerizam, praćenje, napade kiselinom i trgovinu ženama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.