StarCraft Remastered i zvanično najavljen!

Izvor: ItRešenja.com, 30.Mar.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

StarCraft Remastered i zvanično najavljen!

U Južnoj Koreji je u toku I <3 StarCraft događaj koji predstavljna višečasovni šou pred GSL 2017 Season 1 finale, i na njemu je došlo do zvaničnog otkrivanja onoga što je dugo očekivano i najavljivano, a to je remasterovana Ultra HD verzija originalnog StarCrafta.

Igra će podržavati sve moderne rezolucije, do 4K Ultra HD, i svaki model jedinica, zgrada, i tekstura terena će imati  svoje Ultra HD varijante, kao i HD audio, kako što se tiče originalne muzike, tako i autentičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << originalnih zvukova i glasovne glume.

Sa druge strane, gejmplej će ostati poptuno nepromenjen, i zadržaće sve one njegove mane i vrline koje su StarCraft činile prepoznatljivi, računajući i sva tehnička ograničenja koja bi se danas mogla lako ukloniti, kao što su loš pathfinding i ograničenost na 12 jedinica po kontrolnoj grupi. Gejmplej će biti u osnovi toliko sličan da će se riplejevi sa trenutne 1.16 verzije Brood Wara moći bez problema gledati preko StarCraft Remastered, kako je potvrđeno iz Blizzarda.

Vraća se i singlplejer kampanja sa preko 50 misija i sve singlplejer misije će takođe biti obogaćene gorepomenutim Ultra HD modelima i teksturama. Ono što je novina je što će svi originalni sinematici sada stići u 1080p rezoluciji, a takođe će kampanja biti obogaćena i jednom novinom i vidu stripskih ilustracija i animacija koje će se prikazivati tokom međuscena misija i između misija, odnosno kao alat za naraciju, kakav se danas često koristi u modernim video igrama (poput recimo onog u The Witcher 3).

Ono što je mnogima jako važno, igra će zadržati tradicionalnu LAN funkciju, ali donosi i modernu onlajn podršku, računajući tu praktično sve funkcionalnosti koje poseduju moderne Blizzardove igre, ali u tradicionalnom izgledu originalnog StarCrafta, kao što su razvijeni matchmaking sistem, generalna obogaćena funkcionalnost ladera, moderni battle.net (od skora Blizzard App) sistem prijatelja i četa…

Za sada još uvek nije poznata cena po kojoj će Blizzard prodavati StarCraft Remastered, ali ono što  nam je poznato jeste da će izaći već ovog leta. Ono što će možda posebno obradovati neke, originalne verzije StarCrafta i njegove ekspanzije Brood War, će postati potpuno besplatne, a za Brood War uskoro stiže i patch 1.18 koji će takoše doneti gomilu novina.

Ko je je vaše mišljenje, da li će StarCraft Remastered zameniti originalni StarCraft: Brood War i StarCraft 2 u Južnoj Koreji i svetu?



Izvor: KlanRUR

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.