Srbija i Indija za saradnju u tradicionalnoj medicini

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Indija za saradnju u tradicionalnoj medicini

Ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan sastala se danas sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i uručila mu poziv indijskog kolege Harša Vardana da poseti Indiju i potpiše Memorandum o razumevanju i saradnji na polju tradicionalne medicine, saopštila je danas indijska ambasada.

Ambasadorka je naglasila da novoizabrana Vlada Indije pridala veliki značaj potpisivanju ovog sporazuma, kako bi se unapredila bilateralna saradnja na poljima joge i tradicionalne medicine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Čohan je obavestila ministra o mogućnostima saradnje u biomedicini i farmakologiji u pod okriljem bilateralnog naučno-tehnološkog sporazuma.

Obe strane su se saglasile da imenuju svoje predstavnike koji će označiti blasti za saradnju, i pripremiti teren za buduće razgovore na sastanku mešovitog indijsko-srpskog komiteta za ekonomsku saradnju, koji je najavljen za 19. septembar 2014. u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.