Sprečeno krijumčarenje novčića i poštanskih markica

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno krijumčarenje novčića i poštanskih markica

U zajedničkoj akciji carinika i granične policije na graničnom prelazu Horgoš je sprečen pokušaj krijumčarenja kovanih novčića, zlatnika i poštanskih markica iz Srbije, saopštila je danas Uprava carina.

Svi numizmatički predmeti otkriveni su juče tokom kontrole vozila "folksvagen golf" kojim je upravljao belgijski državljanin (48), albanske nacionalnosti, koji se carinicima predstavio kao ugostitelj.

On je carinicima rekao da putuje iz Makedonije u Belgiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da samo prolazi kroz Srbiju.

Carinici su, ipak, odlučili da izvrše detaljan pregled i tom prilikom su u prtljagu otkrili 28 kovanih novčića različite starosti i porekla, među kojima se nalazilo i šest zlatnika koji datiraju iz 12. veka i 590 starih poštanskih markica iz raznih zemalja.

Pre nešto više od dve sedmice na Horgošu je sprečeno krijumčarenje numizmatičke kolekcije od oko 1.500 predmeta, piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.