Spor po tužbama Srbije i Hrvatske: Presuda o genocidu u februaru

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spor po tužbama Srbije i Hrvatske: Presuda o genocidu u februaru

Međunarodni sud pravde u Hagu će do februara doneti presudu po međusobnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid, izjavio je predsednik tog suda Peter Tomka, piše današnja Politika.

List navodi da je Tomka, podnoseći godišnji izveštaj u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, najavio da će odluka u tom slučaju biti doneta pre nego što u februaru bude zamenjena trećina sudija, u okviru redovnog trogodišnjeg obnavljanja sudskog veća.

Tomka je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u martu održana javna rasprava, tokom koje su se Hrvatska i Srbija pozivale na kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, i da se sada u Sudu raspravlja o tom slučaju i da je u toku rad na izradi presude.

Glavna javna rasprava u Hagu po tužbama Hrvatske i Srbije održana je od 3. marta do 1. aprila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.