Sertić: Javna preduzeća bez gubitaka za tri godine

Izvor: Blic, 25.Dec.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Javna preduzeća bez gubitaka za tri godine

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da su javna preduzeća u 2013. godini imala 51 milijardu dinara gubitka, ali da je plan Vlade Srbije da za tri godine ta preduzeća posluju bez gubitaka.

"Videcemo sta će kazati cifre za ovu godinu, ali nam je plan da optimistično u dve godine, ali u tri godine sigurno, dovedemo javna preduzeća na nulu. Da smanjimo gubitke koje trenutno imamo, užasne, koje strašno utiču na naše bilanse", kazao je Sertić u Skupštini Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je naveo da su na osnovu planova rada za 2015. godinu u javnim preduzećima predviđene uštede od 35 milijardi dinara.

"Na sponzorstvima, donatorstvima, službenim putovanjima, nepotrebnim edukacijama, nepotrebnim ugovorima, ušteda je 400 miliona dinara. Javna preduzeća će morati toga da se pridržavaju, a naš zadatak je da ih pratimo iz meseca u mesec", istakao je Sertić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.