Sergej, strip o Ejmi...

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej, strip o Ejmi...

U nedelju od podne do ponoći posetioci GKC-a će moći da gledaju filmove i likovne eksponate, uče cirkuske veštine, prisustvuju promociji stripa, slušaju dobru muziku.

Gradski kulturni centar iz Užica u nedelju 21. decembra biće domaćin prvog Komplet festa, festivala multimedijalnog karaktera. „Komplet“ u naslovu događaja, kako je objašnjeno, najavljuje više grana umetnosti na jednom mestu, a sa Užicem se poistovećuje kroz zajedničko ime čuvenog užičkog specijaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - komplet lepinje.

- Komplet fest počinje otvaranjem izložbe radova mladih umetnika iz Užica. Sledi zimska radionica žongliranja lopticama, čunjevima i drugim rekvizitima, u organizaciji „Cirskussfere“, a za njom i revija studentskih filmova - saopštio je Miloš Milojević, rukovodilac programskog sektora GKC.

„Ovo je pripovest o kratkom životu jedne od najpoznatijih, najboljih, ali i najtragičnijih pevačica 21. veka“, citat je iz najave promocije strip-albuma o Ejmi Vajnhaus koji će biti predstavljen na Komplet festu. Strip na srpskom jeziku, u izdanju „Darkvuda“.

U program Komplet festa uvršćena je i muzika. Na bini će se pojaviti „Stray dogg“ i Sergej Trifunović sa grupom „Užička republika“. Ulaznica za svirku je 400 dinara, dok se poseta ostalim događajima Festivala neće naplaćivati.

- Cilj je da Festival postane tradicionalan“ i da se uvek održava 21. decembra - saopštio je Boris Todorović, direktor GKC-a iz Užica.

KOMPLET FEST, NEDELJA 21. DECEMBAR

12.00 Otvaranje izložbe radova mladih užičkih umetnika

14.00 Radionica žongliranja

16.00 Revija studentskih filmova

19.00 Promocija stripa o Ejmi Vajnhaus

21.00 Stray Dogg, Sergej Trifunović & Užička republika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.