ŠVERCERI U PODGORICI Planirali prodaju oružja FARC-u

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠVERCERI U PODGORICI Planirali prodaju oružja FARC-u

U saopštenju piše da su njih trojica optuženi da su spremali zaveru da pripadnicima terorističke organizacije RevolucIonarna armija Kolumbije (FARC) prodaju oružje, kako bi ubijali Amerikance, prenose "Vijesti".

Međunarodni šverceri oružja Kristijan Vintila, Masimo Romanjoli i Virdžil Flaviju Georgesku uhapšeni su u Podgorici, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

U saopštenju piše da su njih trojica optuženi da su spremali zaveru da pripadnicima terorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacije RevolucIonarna armija Kolumbije (FARC) prodaju oružje, kako bi ubijali Amerikance.

Crnogorska policija se nije oglašavala povodom ovog hapšenja.

Oni su uhvaćeni u okviru policijske klopke, a hapšenja su objavljena u sredu, piše ABC news.

Američka vlada je saopštila da su Vintila i Georgesku uhapšeni u Podgorici u ponedeljak, a da je Romanjoli uhapšen u utorak.

Navodi se da njih trojica nisu znali da su se dogovorali sa izvorom američke agencije za narkotike DEA.

Njima preti doživotna kazna, a trenutno se nalaze u pritvoru u Crnoj Gori.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.