RAST CENA Skuplje grejanje na gas

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAST CENA Skuplje grejanje na gas

Domaćinstva koja se greju na gas u Loznici, od 15. novembra će kubik ovog energenta plaćati 46,58 dinara umesto dosadašnjih 44,58 dinara, saopšteno je danas iz preduzeća Loznica gas.

Za preduzeća gas je poskupeo 1. novembra, a nova cena je 44,63 umesto

43,06 dinara. Novi cenovnik, odobrila je Agencija za energetiku Srbije (AERS), a

obrazložen je rastom kursa dolara, kojim se plaća uvozni gas.

Regulisana cena gasa menja se kada dođe do promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara. Prirodni gas u Loznici, koristi oko 1.500 domaćinstava i oko stotinu privrednih potrošača.

Radovi na gasifikaciji Loznice počeli su 28. septembra 2004. godine, a 17. decembra te godine obavljena su prva priključenja na gasovodnu mrežu. U međuvremenu je izgrađeno oko 200 kilometara distributivne gasovodne mreže na području Loznice, Banje Koviljače i Lešnice.

Preduzeće "Loznica gas" registrovano je u februaru 2004. godine kao akcionarsko društvo, koje su osnovali NIS Energogas Beograd, loznička Toplana i češko preduzeće MSA.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.