Protest zbog nestalih meksičkih studenata

Izvor: Blic, 27.Dec.2014, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog nestalih meksičkih studenata

Roditelji i prijatelji 43 nestala studenta pre tri meseca u južnoj meksičkoj saveznoj državi Gerero protestovali su u petak u glavnom gradu i rekli da će nastaviti protest dok im se deca ne nađu.

Studenti su nestali 26. septembra ove godine, dok su autobusima i kamionetima išli u Igualu, kako bi demonstrirali zbog finansijske situacije u svojoj školskoj ustanovi.

Njihov nestanak duboko je potresao zemlju, a glavni tužilac Meksika je u novembru saopštio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studente otela policija po naređenju lokalnog gradonačelnika, i da se veruje da su oni predati bandi koja ih je likvidirala, a tela spalila ili bacila u reku.

Međutim, to se ne može potvrditi dok se tela ne identifikuju, a za sada je identifikovano telo samo jednog studenta.

"Prošla su tri meseca i nismo dobili ništa. Nastavljamo da ih tražimo dok ih ne nađemo", rekao je jedan od roditelja.

Roditelji su na Božić, protestovali ispred rezidencije predsednika Meksika Enrika Penje Njeta, suočenog zbog tog zločina s najgorom krizom od kada je došao na vlast pre dve godine.

U istoj državi, Gerero, policija je juče saopštila da je našla telo sveštenika otetog u ponedeljak ubijenog metkom u glavu, dva meseca posle otkrića tela drugog sveštenika u tajnoj grobnici, takođe u Gereru.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Protest roditelja nestalih meksičkih studenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Dec.2014

Roditelji 43 nestala studenta pre tri mjeseca u južnoj meksičkoj saveznoj državi Gerero protestovali su u petak u glavnom gradu i rekli da će nastaviti protest dok im se djeca ne nađu...Studenti su nestali 26. septembra ove godine, dok su autobusima i kamionetima išli u Igualu, kako bi demonstrirali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.