Proizvodnja automobila u Britaniji miruje u 2014.

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja automobila u Britaniji miruje u 2014.

Proizvodnja vozila će ove godine u Britaniji mirovati, budući da je u novembru smanjena zbog pada izvoza u svetlu smanjenja inostrane tražnje, navodi britansko Udruženje proizvođača i prodavaca motornih vozila (SMMT).

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ukupna proizvodnja je prošlog meseca smanjena 0,2 odsto na godišnjem nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 137.347 automobila, pri čemu je izvoz, na koji odlazi četiri od pet britanskih automobila, smanjen šest odsto, a domaća tražnja porasla je gotovo za trećinu, javlja Rojters.

Novembar je četvrti mesec u nizu u kom je proizvodnja podbacila u odnosu na

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

prethodnu godinu, pa je ukupna proizvodnja u 11 meseci zaključno sa novembrom smanjena 0,3 odsto u odnosu na isti period lane, zbog čega SMMT veruje da proizvodnja u 2014. neće dostići očekivanih 1,59 miliona vozila, već će ostati na nivou iz 2013. od 1,5 miliona.

SMMT smatra da će proizvodnja ponovo početi da raste u 2015, a da će 2017. zabeležiti rekord od dva miliona automobila, premašivši prethodni, postavljen 1972. Izvozna tražnja je ove godine bila slaba, zbog nedovoljnog ekonomskog oporavka u Evropi i pada prodaje vozila u Rusiji, koja je u 2013. bila drugo po veličini izvozno tržište za Britaniju,

Sa druge strane, Britanija očekuje da će domaća prodaja ove godine dostići najviši nivo u poslednjoj deceniji, zahvaljujući povoljnim kreditima za kupovinu automobila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.