Proglašeni srpski pobednici regionalnog Siemens CEE Press Award 2016 takmičenja

Izvor: ItRešenja.com, 26.Sep.2016, 03:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni srpski pobednici regionalnog Siemens CEE Press Award 2016 takmičenja

Prva faza regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2016 u kojem su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope, završena je proglašenjem najboljih novinarskih radova na temu “Inteligentna infrastruktura” u svakoj od zemalja učesnica.

Ovogodišnji pobednici iz Srbije, koji će zajedno sa svojim kolegama, najbolje plasiranim iz drugih zemalja, učestvovati u izboru najboljeg rada u regionu centralne i istočne Evrope su – Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Aleksić, nagrađena za tekst “Koliki je IQ srpskih gradova” objavljen na portalu “Novog magazina”, Zoran Mirković, novinar agencije “Tanjug”, za tekst “Pametni gradovi” i Miljan Vitomirović, iz produkcije NS media, za prilog “Pametno domaćinstvo, IOT”, emitovan na RTV Pink.

“Ponosni smo što je ove godine tradicionalno Siemens Press Award takmičenje prešlo na sledeći nivo i dobilo svoj zasluženi širi, regionalni, karakter u deset zemalja centralno-istocne Evrope. Od ukupno 147 prijavljenih radova u regionu, 26 su iz Srbije. Aktuelnost i značaj teme ovogodišnjeg takmičenja – „Inteligentna infrastruktura“, doprinela je značajnom interesovanju kod predstavnika medija, i ovakvim odzivom na takmičenju. Doprinos medija u pokretanju važnih pitanja koja se odnose na modernu infrastrukturu i zahteve koje nam savremeni život u tom pogledu nameće, je od izuzetne važnosti za razvoj svake od zemalja učesnica. Sa svoje strane, Siemens stvara najsavremenija rešenja u oblasti inteligentne infrastrukture čime gradove čini pametnim i po meri čoveka. Zbog toga smo izuzetno srećni što takmičenje Siemens CEE Press Award podržava medije i njihov istraživački doprinos zajednici, i što je najbitnije stvara uslove za formiranje regionalne sinergije, kroz razmenu iskustava i ideja, i na taj način vodi ka održivoj budućnosti“, rekla je Jovana Žuržin Vukotić, rukovodilac odeljenja komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašena tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posete Aspern, jedan od najvećih projekata urbanog razvoja gradova u Evropi, u kojem su implementirana Siemens rešenja u oblasti inteligentne infrastrukture.

Glavna nagrada za tri regionalna pobednika biće trodnevno studijsko putovanje u London i poseta Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova. Tokom posete Crystal-u, Siemens-ovoj incijativi za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija biće u prilici da istraže načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će pogledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rešenjima.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.