Privreda Kanade usporila, ali i nadmašila očekivanja

Izvor: Blic, 29.Nov.2014, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privreda Kanade usporila, ali i nadmašila očekivanja

Kanada je u trećem kvartalu zabeležila negativan privredni rast od 0,7 odsto, nakon pozitivnog rasta od 0,9 odsto iz prethodna tri meseca.

Ukupan rezultat je ipak nadmašio očekivanja analitičara, saopštio je juče kanadski Zavod za statistiku.

Na godišnjem nivou, privredni rast je u trećem kvartalu iznosio 2,8 odsto u odnosu na 3,6 odsto iz prethodnog kvartala, dok su analitičari očekivali rast od 2,1 odsto.

Kanadajni su u trećem kvartalu kupili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više potrošačke robe i novih automobila, a porasla je i tražnja stanova, što je podstaklo njihovu izgradnju. Uvećane su i investicije u rudarskom sektoru, kao i ulaganja u istraživanja i razvoj. Pored toga, porasla je prozivodnja nafte, navodi Zavod.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.