Pretukli majku i sina

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretukli majku i sina

DOBOJ - Dvije maskirane osobe pretukle su u srijedu naveče majku i sina, Veru i Dragana Hiršmana, u njihovoj kući u Ulici Miloša Obilića u Doboju, te majci zadali teške, a sinu lakše povrede.

Hiršmanovi su isto veče primljeni u prijemnu ambulantu Službe opšte hirurgije dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", gdje su Veri Hiršman konstatovane teške povrede glave i lijeve ruke.

"Pacijentkinja je obrađena i medicinski zbrinuta, pružena joj je sva neophodna pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << te joj je zbog težine povreda predložena hospitalizacija, ali je to ona odbila i na ličnu odgovornost napustila bolnicu", kazala je Sanja Vulić, portparol dobojske bolnice.

Dodala je da je drugi pacijent, muškarac, u tu zdravstvenu ustanovu primljen sa lakšim tjelesnim povredama.

"Kod njega su bila vidna nagnječenja, sa krvnim podlivima na oba ramena, oguljotine kože, što je okarakterisano kao lakše povrede, i on je obrađen, te pušten na kućno liječenje", dodala je Vulićeva.

Prema informacijama iz dobojske policije, u srijedu u večernjim časovima dvije maskirane osobe su ušle u kuću, čiji je vlasnik Vera Hiršman, i fizički napale nju i njenog sina Dragana.

"Kuća je bila otključana, a izvršioci su po ulasku tvrdim predmetima udarili D.H. u predjelu ramena, a majku u predjelu glave", rečeno je u CJB Doboj, koji radi na pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

U policiji nisu željeli otkriti više informacija o ovom slučaju kako time ne bi ugrozili rad na pronalasku dvoje napadača, koji bi zbog informacija u medijima mogli ponovo da atakuju na dom Hiršmanovih.

Prema riječima mještana Ulice Miloša Obilića u kojoj žive Hiršmanovi, Dragan je navodno narkoman, pa je moguće da bi za napad na njega i njegovu majku mogao biti odgovoran neko iz tog miljea.

"Čuo sam da su napadnuti u svojoj kući. Čudno mi je da je kuća bila otključana tako kasno naveče. Možda je sin nekom nešto dužan, pa je taj došao da 'naplati' dug drvenim motkama. Ako je šta dužan, onda sigurno sumnja ko ih je mogao napasti", navode mještani ovog padinskog naselja.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan Hiršman nije odranije poznat dobojskoj policiji po činjenju krivičnih djela, niti je osuđivan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.