Premijera Dogvila sutra u Mikseru

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Dogvila" sutra u Mikseru

Scensko-muzička predstava "Dogvil" reditelja Kokana Mladenovića i kompozitora i producenta Marka Grubića biće premijerno izvedena u petak (20.00) u Mikser hausu u Beogradu, a odmah kreće i turneja po Srbiji.

Ova neuobičajena predstava, zasnovana na istoimenom filmu Larsa fon Trira, pripada angažovanom teatru i kritički govori o Srbiji danas, rekao je ranije Tanjugu Mladenović.

- Nas je iz tog sjajnog scenarija zanimalo upravo ono što je angažovano i što predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << paralele sa gradom i zemljom u kojima mi živimo - objasnio je on.

Dogvil je grad koji decenijama živi svoju izolaciju. Tu su se razvile neke posebne vrste, koje postoje samo u izolaciji. Stanovnici Dogvila vole da kažu za sebe da su fini, vaspitani i kulturni, patrijarhalni, odani lokalnoj zajednici, verujući ljudi.

Međutim, dolazak strankinje Grejs vrlo brzo ih razobliči i definiše kao ljude prepune mržnje, nasilja, netolerancije prema svemu što dolazi sa strane, prema nekom ko drugačije voli, ko drugačije razmišlja, prema bilo čemu što na bilo koji način narušava palanačku idilu Dogvila.

Muziku izvodi uživo grupa "Vrooom" u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs (u alternaciji) i sve ostale ženske uloge Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

Glumci su u ovoj predstavi i pevači, jer uživo izvode songove na muziku Grubića i tekstove Mladenovića.

Nakon beogradske premijere predstava će biti izvedena u SKC Novi Sad Fabrika (22. i 23. decembar), Kulturnom centru Indjija (27. decembar) i u Kragujevu, Sala Prirodno matematičkog fakulteta (29. decembar).

Pročitajte OVDE i o odabranim radovima 22 autora/ki koji su integralni deo predstave “Dogvil”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.