Predstavljena nova Ericssonova cloud rešenja

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena nova Ericssonova cloud rešenja

Potražnja za cloud sistemima i uslugama i dalje je u konstantnom porastu. U velikim kompanijama proces prelaska na cloud često usporavaju bojazan za bezbednost i upravljanje podacima. Na MWC-u u Barseloni, Ericsson je predstavio nova softverska i hardverska rešenja, koja su deo postojećeg Ericsson cloud sistema, koja rešavaju pomenute probleme, podižu performanse sistema i predstavljaju dodatnu vrednost za operatore i druge velike kompanije.

Nova rešenja uključuju Ericsson >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << HDS 8000 (Hyperscale Datacenter System), zasnovan na Intel Rack Scale arhitekturi, Ericsson Secure Cloud Storage i Ericsson Continuum platformu za hibridni cloud.

Predstavljena softverska rešenja biće dostupna od drugog kvartala 2015. godine, dok će Ericsson HDS 8000 biti u ponudi od četvrtog kvartala.

Kako bi učinila saobraćaj bezbednijim i efikasnijim, kompanija Ericsson predstavila je rešenje Connected Traffic Cloud – cloud platformu koja omogućava razmenu podataka iz saobraćaja u realnom vremenu između povezanih vozila i službi za kontrolu saobraćaja. Uz ovo Ericssonovo rešenje, pomenute službe dobiće preciznije i brže informacije, o stanju na putevima i u saobraćaju, koje mogu biti od vitalnog značaja i spasiti živote učesnika u saobraćaju.

Na predstavljanju Connected Traffic Cloud platforme u Barseloni, prikazano je kako će ovaj sistem omogućiti napredniju komunikaciju između službi i samih vozača. Ovo rešenje će obezbediti proaktivnu komunikaciju i dati relevantne podatke, koje će vozači dobiti putem ekrana prenosnih ili drugih uređaja, povezanih sa sistemom u vozilima.

Pokretanjem Connected Traffic Cloud platforme, Ericsson želi da kreira otvoren ekosistem u kojem će se podaci iz povezanih vozila deliti kako bi se saobraćaj učinio efikasnijim i bezbednijim.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Predstavljena nova Ericssonova cloud rešenja

Izvor: ITsvet.com, 03.Mar.2015

Na MWC-u u Barseloni, Ericsson je predstavio nova softverska i hardverska rešenja, koja su deo postojećeg Ericsson cloud sistema, koja rešavaju pomenute probleme, podižu performanse sistema i predstavljaju dodatnu vrednost za operatore i druge velike kompanije. Takođe, kako bi učinila saobraćaj...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.