Ponovo radi bioskop Zvezda: Tri projekcije večeras, sutra uveče skroz spremna sala

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo radi bioskop "Zvezda": Tri projekcije večeras, sutra uveče skroz spremna sala

Ni dva dana nije prošlo od kada su mladi Beograđani "okupirali" bioskop "Zvezda", a ovo nekada kultno mesto prestonice već je oživelo. Popodne i večeras posetioce očekuju čak tri projekcije, a sutra uveče sala bi trebalo da bude u potpunosti opremljena.

Više od 20 aktivista pokreta za okupaciju bioskopa "Zvezda" i danas su uzeli u ruke džogere, metle, praškove i krpe i ribali sve odaje ovog objekta koji je bio skoro deceniju zatvoren.

Podršku su im, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostalih, pružili glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić i glumac Milorad Mandić Manda.

@Cjofo_EMSI @Preizuzetnik @VanjaBursac @AcaSapic @NichimIzazvan @Neksula @Dragan_Maca @MarkoNastic @MarkoBozic @Zobla pic.twitter.com/uRtGllO3PS

— Kulturishka (@NenaKulturishka) November 23, 2014

Filmovi su se još juče prikazivali u ovom bioskopu, a za sve zainteresovane pripremljene su i danas tri projekcije:

16.00 Društvena igra (Srđan Karanović)

18.00 Buđenje pacova (Živojin Pavlović)

20.00 Živan pravi pank festival (Ognjen Glavonjić)

 Ispred "Zvezde" nalazi se i kutija za priloge u koje svi koji žele da ožive ovaj bioskop ostavljaju novac, a u Pokretu za okupaciju veruju da će koliko već sutra sali vratiti nekadašnji reprezentativni izgled.

- Kada smo ovde ušli bila je gomila prašine, videli smo pacove, nijedno svetlo nije radilo. Ipak, uz pomoć električara uspeli smo da osvetlimo objekat. Trenutno još čistimo, ali pokušaćemo da već sutra uveče u potpunosti sredimo salu. Uz pomoć kinoperatera nabavili smo i projektor od 35 milimetara na kojem ćemo sutra uveče svečano pustiti film čija je tematika u skladu sa našom pričom - objašnjava Maja Todorović, ispred ovog pokreta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ponovo radi bioskop "Zvezda"!

Izvor: Press, 23.Nov.2014

Ni dva dana nije prošlo od kada su mladi Beograđani "okupirali" bioskop "Zvezda", a ovo nekada kultno mesto prestonice već je oživelo. Popodne i večeras posetioce očekuju čak tri projekcije, a sutra uveče sala bi trebalo da bude u potpunosti opremljena. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.