Pokret socijalista: Osuđuju Vulina jer ne mogu više da zloupotrebljavaju novac

Izvor: Blic, 23.Dec.2014, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista: Osuđuju Vulina jer ne mogu više da zloupotrebljavaju novac

Deo nevladinog sektora svojim agresivnim i besmislenim napadima i osudama ministra Aleksandra Vulina iskazuje nezadovoljstvo što više nema mogućnosti za zloupotrebu državnog novca, poručio je Pokret socijalista.

Reagujući na izjavu poslanice DS Aide Ćorović za "Blic" da je Vulinovo ponašanje prema nevladinim organizacijama bahato, Pokret socijalista navodi da je vreme dominacije Demokratske stranke vreme tajkuna, vreme pljačkaških privatizacija i vreme omiljenih NVO i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je otuda i reakcija Ćorovićeve.

"Za gospođu Ćorović je normalno da članovi Demokratske stranke ujedno budu i članovi NVO, ali gospođi Ćorović je nezamislivo da se član Pokreta socijalista pridruži nekom udruženju građana", piše u saopštenju.

Povodom navoda Aide Ćorović da je "Ruka prijateljstva" mala nevladina organizacija koju Vulin iskorišćava, Pokret socijalista pita zašto Ćorović može da bude narodni poslanik DS i član NVO, a običan član Pokreta socijalista ne može da se bavi NVO iako je u NVO bio i pre pristupanja Pokretu socijalista.

"Da li su za DS članovi Pokreta socijalista građani drugog reda? Da li za članstvo Pokreta socijalista ne važe Ustavom zagarantovana prava? Za DS su privilegije i omiljene NVO uvek bile iznad Ustava Republike Srbije. Zato i nestaju s političke scene", poručuje u saopštenju Pokret socijalista.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.