Pogubio zvaničnike jer su gledali serije

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubio zvaničnike jer su gledali serije

Deset zvaničnika Severne Koreje streljano je po nalogu Kim Džong Una zbog gledanja sapunica južnokorejske produkcije, primanja mita i “švalerisanja”.

Piratske kopije južnokorejskih i kineskih televizijskih programa prodaju se na crnom tržištu jer Pjongjang brani širenje takvih sadržaja.

Prema podacima kojima raspolaže obaveštajna služba Južne Koreje, broj članova Vlade i pripadnika vojske koje je Kim Džong Un pogubio od početka ove godine premašio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 50.

Ministar telekomunikacija, komandant vazdušnih snaga i zvaničnik zadužen za sportske događaje, tokom proteklih meseci su izostali sa nekoliko važnih događaja, što je pokrenulo glasine o njihovoj smrti.

Diktator je nedavno razgovarao sa specijalnim istražiteljem UN za ljudska prava u Severnoj Koreji, u pokušaju da ugovore sastanak.

- Iznenađen sam što se otvorila mogućnost da posetim Pjongjang. To bi bio prvi sastanak Kim Džong Una sa nekim zvaničnikom Ujedinjenih nacija u poslednjih deset godina - rekao je Marzuki Darusman.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.