Pogledajte: Eksplozija svemirske rakete u vazduhu izazvala paniku u Teksasu

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Eksplozija svemirske rakete u vazduhu izazvala paniku u Teksasu

Kompanija "Spejs Eks" izvela je probni let svemirske rakete u Teksasu, ali je lansiranje bilo neuspešno. Budući da nikakvo lansiranje nije bilo najavljeno lokalnom stanovništvu, mnogi ljudi su u neverici posmatrali kako se raketa uzdiže u vazduh, a zatim pred njihovim očima - eksplodira!

Korisnica Tvitera pod nadimkom @EthansMommy kaže da je njen dečko napravio fotografiju rakete kako eksplodira  nakon lansiranja s postrojenja "Sepjs Eksa" u gradiću Mekgregoru u Teksasu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Space X's rocket falling out of the sky in pieces!! pic.twitter.com/Kf1rS12WNR

Svuda okolo padali su delići rakete nakon eksplozije, a prema nekim svedočenjima, od vatre je počela da gori i trava u okolini.

#spaceX rocket blew up :( pic.twitter.com/u41286gstr

Na jednom od snimaka vidi se i kako delovi rakete padaju s neba.

Nakon mnogih uspaničenih poziva građana, policija je blokirala prilaz prostorijama kompanije "Spejs Eks".

McGregor cops blocking road into SpaceX after reported explosion. #watchKCEN @KCENNews pic.twitter.com/0NTx3f0WNS

Ova kompanija je kasnije potvrdila da je došlo do probe, ali da tom prilikom niko nije povređen niti je pričinjena materijalna šteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.