Plaćenik iz Srbije osumnjičen za ubistvo šefa barske mafije

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćenik iz Srbije osumnjičen za ubistvo šefa barske mafije

Crnogorska policija od utorka je na nogama u potrazi za ubicama Baranina Armina - Muše Osmanagića (39), ali od njih, osim zapaljenog vozila, nema ni traga.

Bar je poslije ubistva Osmanagića, jednog od vođa kriminalnih klanova u ovom gradu, opet pod opsadom specijalnih policijskih snaga, a policajci kontrolišu svaku osobu koja im izgleda sumnjivo.

Pod prismotrom su i svi lokali koje drže pripadnici barskih kriminalnih klanova ili zalaze u njih.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović u sredu su formirali specijalni tim sa jedinim zadatkom - da do detalja odrade istragu ubistva Armina - Muše Osmanagića u Baru.

Istražitelji veruju da je ubistvo naručio neko od crnogorskih kriminalaca, a da su ubice plaćenici iz Bosne i Hercegovine ili Srbije.

Uvereni su i da su ubistvo Osmanagića i likvidacija njegovog prijatelja i saradnika Stefana Đukića (23), koji je ubijen prošle godine iz zasede na parkingu ispred zgrade u kojoj je živio, povezani.

Osim zapaljenog “renoa megan” i u njemu uništene snajperske puške iz koje je ubijen Osmanagić, ubice za sobom nisu ostavile nikakav trag.

Vozilo je pronađeno ubrzo nakon ubistva, na osami, kod Železničke stanice.

Svaki trag koji je mogao da se izoluje uzet je i upućen u Forenzički centar na analizu, ali male su nade da će forenzičari uspeti da dođu do bilo kakve valjane informacije koja bi uputila na ubice jer je vatra uništila svaki trag. Ubice niko nije video, a u policiji se nadaju da su još u Crnoj Gori i da se verovatno kriju u nekom stanu ili kući. Zbog toga je pretreseno više kuća, stanova, ali i privatnih apartmana, ne samo u Baru već i u Budvi i Kotoru.

Inspektori nastavili sa saslušanjima. Prvi su na udaru bili članovi kriminalne bande pokojnog Luke Đurovića koje sada navodno predvodi njegov brat Jovan, međutim njihove izjave nijesu od pomoći istražiteljima. Većina privedenih odbila je poligrafsko testiranje.

Prema nezvaničnim informacijama, narednih dana izjave će biti uzete i od nekoliko pritvorenika i osuđenika koji su u Spužu a koji su povezani sa primorskim kriminalnim klanovima.

Mafijaški obračuni u centru grada, u sred dana, izazvali su burne reakcije javnosti i poziv državi na hitnu reakciju. Članovi skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost juče su razgovarali sa ministrom Konjevićem i upozorili ga da je bezbjednosna situacija u zemlji veoma zabrinjavajuća, a pojedini su ocijenili i da je alarmantna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.