Papa i Sisi u kratkom susretu u Vatikanu

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa i Sisi u kratkom susretu u Vatikanu

Papa Franja i egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi sastali su se juče u Vatikanu, a tokom kratkog susreta poglavar Rimokatoličke crkve ukazao je na ulogu Egipta u uspostavljanju mira na Bliskom istoku.

Vatikan je saopštio da su glavne teme razgovora bili dijalog za okončanje sukoba na Bliskom istoku, kao i podsticanje na miran suživot, verske slobode i međuverski dijalog.

Sisi će se tokom boravka u Italiji sastati i sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s kojim će razgovarati o investicijama, borbi protiv terorizma i priliva imigranata iz zona u sukobu na Bliskom istoku i iz Afrike u Evropu.

Ovo je prva poseta egipatskog predsednika Evropi od kako je preuzeo dužnost u junu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.