Palilula dobila novo dečje igralište

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palilula dobila novo dečje igralište

Novoizgrađeno dečije igralište otvoreno je danas u Ulici Osmana Đikića na opštini Palilula, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da će Gradska uprava nastaviti da uređuje igrališta i zelene površine u prestonici kako bi život građana bio kvalitetniji.

Vesić je novinarima, nakon obilaska igrališta, čija je izgradnja koštala oko šest miliona dinara, rekao da je Grad ove godine dosta uložio u uređenje različitih parkova, a otvoreno ih je oko 40.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Naš fokus je, osim na velikim parkovima, na malim površinama između stambenih zgrada o kojima do sada niko nije brinuo. Sledeće godine ćemo veći broj takvih površina srediti jer verujemo da njihovo uređivanje, koje nije tako skupo kao kad radite ceo park, podiže kvalitet života, omogućava da okolina izgleda lepše i da gradjani imaju gde da se odmore, a njihova deca gde da se igraju", rekao je Vesić.

Upitan da li Grad ima sredstava da renovira i gradi igrališta, Vesić je rekao da se nadležni trude da obezbede novac, i pored teške situacije u budžetu, zbog čega akcenat i jeste na malim površinama koje daju efekta, a manje koštaju.

On je najavio da će 2015. godine biti uređeni veliki parkovi poput Terazijske padine, koja je trenutno neuređena površina, a biće "ozbiljan park na nekoliko nivoa".

Gradska uprava se, dodao je, trudi da obezbedi sredstva, a deo njih dolazi od donatora, od čijeg novca će biti uređen drugi deo Cvetnog trga, gde će biti podignut spomenik Borislavu Pekiću.

"Trudimo se da obezbedimo sredstva, a gde ne možemo pokušavamo da dobijemo donacije", rekao je Vesić i dodao da se razgovoralo sa ambasadama više zemalja da doniraju novac, a da se onda ti parkovi nazovu po imenima njihovih glavnih gradova.

Gradski menadžer je izrazio nadu da će građani čuvati park i da će on biti ponos tog dela grada.

Članica Gradskog veća Mirjana Milutinović rekla je da je današnja akcija još jedan vid podrške porodici i deci, a iskoristila je priliku da pozove građane da daju inicijative kako bi se što više uradilo za decu.

Direktor "Zelenila" Slobodan Stanojević istakao je da je veliko zadovoljstvo otvoriti park za decu, te da je cilj da im se omogući što bezbednije odrastanje.

Stanojević je podsetio i da je Info centar tog preduzeća dostupan 24 sata dnevno, svakog dana, te da se gradjani mogu javiti sa predlozima i idejama.

"Zelenilo Beograd" je u ulici Osmana Đikića izgradilo novo igralište na kojem je montirano pet novih dečijih rekvizita, dok je okolo postavljeno 12 klupa. Postojeće zelene površine presvučene su travnim busenom.

Na otvaranju igrališta bila su i deca iz vrtića "Mali princ", koja su otpevala nekoliko pesama o Beogradu, a Vesiću i ostalim članovima Gradske uprave poklonili crteže.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Palilula dobila novo dečje igralište

Izvor: 24sata, 25.Nov.2014, 02:38

Novoizgrađeno dečije igralište otvoreno je danas u Ulici Osmana Đikića na opštini Palilula, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da će Gradska uprava nastaviti da uređuje igrališta i zelene površine u prestonici kako bi život građana bio kvalitetniji.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.