Pakistan: Vazdušni udari po skrovištima ekstremista, 40 ubijenih

Izvor: Blic, 18.Sep.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Vazdušni udari po skrovištima ekstremista, 40 ubijenih

Pakistanska vojska izvela je danas vazdušne udare na pet skrovišta ekstremista u graničnom regionu sa Avganistanom i ubila 40 njihovih boraca, kao deo obimne operacije koju je pokrenula ovog leta.

U saopštenju pakistanske vojske se navodi da su "precizni vazdušni napadi" izvedeni u Data Kelu - uporištu talibana u Severnom Vaziristanu, gde je vojska pokrenula dugo očekivanu ofanzivu 15. juna ove godine.

Vojska je navela da je u istim vazdušnim napadima uništila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skladišta municije i mada nije saopštila identitet i nacionalnost ubijenih, navela je da "među ubijenima ima stranaca" - termin koji se u Pakistanu odnosi na Arape, Uzbekistance i borce Al Kaide.

Pakistanska plemenska oblast Severnom Vaziristanu na granici sa Avganistanom dugo je utocište za domaće i strane ekstremiste koji sprovode napade u samom Pakistanu i u susednom Avganistanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.