Pajtić predložio nove članove Vlade: Bogaroški na čelu Sekretarijata za poljoprivredu

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić predložio nove članove Vlade: Bogaroški na čelu Sekretarijata za poljoprivredu

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić danas je uputio predsedniku vojvođanskog paralementa Ištvanu Pastoru prelog za rekonstrukciju pokrajinske administracije koju je on prosledio novinarima. Prema tom predlogu o kojem će se poslanici izjasiti u ponedeljak kandidat za potpresednika Vlade je dosadašnji sekretar za privredu Miroslav Vasin, inače predsednik vojvođanskog dela DS.

Naon dogovora između DS, LSV i poslanika Tadićeve stranke koji su mu prekjuče okrenuli leđa na čelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sekretarijata za nauku i tehnologiju koji je do sada vodio Dragoslav Petrović (DS) dolazi Vladimir Pavlov, bivši generalni konzul Srbije u Torontu. Pavlov je nekadašnji lider “Otpora”, a na martovskim izborima bio je poslanički kandidat na listi Tadićeve NDS.

Na mesto sekretara za poljoprivredu, koje je upražnjeno od jula nakon odlaska Gorana Ješića, dolazi Branislav Bogaroški, šef poslanika LSV u Skupštini Vojvodine i potpredsednik te stranke.

Dosadašnja sekretarka za energetiku Nataša Pavićević Bajić, danas je podnela ostavku, a novi sekretar će biti Nenad Stanković, zamenik direktora “Elektrovojvodine”. Stanković na čelo tog resora dolazi kao nestranačka ličnost i to na zajednički predlog DS i LSV.

SVM, kako je rekao šef poslaničke grupe ove stranke Šandor Egereši, nije učestvo u pregovorima oko rekonstuisanja Vlade, ali ostaje u njoj pošto će zadržati dosadašnji sektor za upravu, propise, obrazovanje i nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

DS će u novoj vladi voditi šest sekretarijata uključujući i premijersku funkciju, LSV tri, SVM i nestranački kandidat po jedan resor kao i poslanička grupa Borisa Tadića pošto pošto su poslanici te stranke odbili da poštuju Odluku Predsedništva SDS o neučestvovanju u rekonstruisanoj Vladi Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.