PRODAT MAJNKRAFT Person je zaradio 2,2 milijarde evra i mnogo je tužan

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODAT MAJNKRAFT Person je zaradio 2,2 milijarde evra i mnogo je tužan

Markus Person (36) iz Švedske je pronalazač i izumitelj igrice Majnkraft (Minecraft) i oseća se jako loše zbog prodaje svoje kompanije Majkrosoftu za 2,2 milijarde evra. On je naglasio da njegov život nikada "nije bio prazniji"

Markus Person (36) iz Švedske je pronalazač i izumitelj igrice Majnkraft (Minecraft) i, kako kaže “oseća jako loše” zbog prodaje svoje kompanije Majkrosoftu za 2,2 milijarde evra. Na ovakav korak se odlučio jer ne želi da oseća “odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog ovakvog globalnog uspeha”.

Naglasio je da njegov život nikada “nije bio prazniji” od prodaje kompanije i da mu velika količina novca, koju ima na svom bankovnom računu, zapravo ništa ne znači.

Hanging out in ibiza with a bunch of friends and partying with famous people, able to do whatever I want, and I've never felt more isolated.

– Ja nisam preduzetnik, a nisam ni direktor. Ja sam štreber – kompjuterski programer koji svoje mišljenje voli da objavi na Tviteru – rekao je Markus.

PRELAZI NA IGRICE? Microsoft kupio čuveni Minecraft za 2,5 milijarde dolara

On je otkrio da je nakon prodaje ove igrice jako usamljen i da mu je dosadno.

When we sold the company, the biggest effort went into making sure the employees got taken care of, and they all hate me now.

- Nikada ne pravim igrice sa namerom da budu hitovi. Ne mogu da budem odgovoran za nešto ovako “veliko”. Ne radi se o novcu, već o zdravom razumu – rekao je.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mrzi što je milijarder

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2015

Autor video-igre "Minecraft" Markus Person kaže da se nikada nije osjećao izolovanije od kada je prodao svoju kompaniju "Mojang" američkom gigantu "Majkrosoftu" za 2,3 milijarde evra... Šveđanin se osjeća prazno i bez pravih izazova od kada je postao milijarder. "Problem s tim što možete sebi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.