Ove godine možemo očekivati MacBook Pro notebook-ove sa 32GB radne memorije!

Izvor: ItRešenja.com, 22.Jan.2017, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine možemo očekivati MacBook Pro notebook-ove sa 32GB radne memorije!

Novi MacBook Pro računari bez obzira što nisu doneli ništa fundamentalno veliko u odnosu na prethodnu generaciju i dalje važe za jedne od najboljih profi mobinih računara na svetu, međutim ono što top modelima nedostaje da bi potpuno dotukli konkurenciju jeste više radne memorije.

E pa, uskoro bi to moglo da se promeni. Do pre samo par meseci za ovakvo nešto nije postojala mogućnost, što su i neki čelni ljudi iz Kupetina u više navrata podvlačili. Priča se uglavnom vrtela >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << oko toga kako za povećanje radne memorije sa 16GB na 32GB treba razviti potpuno drugačiji memorijski sistem, ali bi u tom slučaju došlo do znatno veće potrošnje energije koja bi uzrokovala kraću radnu autonomiju baterija. Međutim, kako sada stoje stvari Apple je izgledami pronašao rešenje koje bi uskoro omogućilo da se razviju MB Pro mašine sa 32GB radne memorije koje ne bi narušile radnu autonomiju baterija ovih mašina.

Kako prenosi poznati analitičar Ming-Chi Kuoa Apple krajem ove godine planira da osveži aktuelnu generaciju MB Pro računara sa novim Intel-ovim Kaby Lake procesorima, ali i sa više radne memorije. Tako bi top MB Pro 15-oinčni modeli mogli da se naruče sa 32GB radne memorije. Trinaestice bi pak ostale na maksimalnih 16GB radne memorije, ali se govori o tome kako bi memorija u ovim modelima radila na višim radnim taktovima.

Pored MacBook Pro notebook-ova, Apple planira da i postojeće MacBook računare opremi sa više radne memorije, što u prevodu znači da nije isključeno da ćemo ove godine videti MacBook mašine sa 16GB radne memorije.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.