Otkrivena mreža ilegalne imigracije u Rumuniji

Izvor: Blic, 03.Sep.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena mreža ilegalne imigracije u Rumuniji

U Rumuniji je otkrivena velika mreža ilegalne imigracije koja je omogućila strancima iz afričkih i azijskih zemalja da nezakonito uđu u zapadnu Evropu, saopštile su u utorak rumunske vlasti.

Nekoliko stotina ljudi je ušlo u zemlje Šengenskog prostora bez viza, putem te ilegalne mreže, izjavio je Frans presu izvor blizak istrazi i dodao da su tu mrežu pretežno koristili državljani iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša, Sirije, Somalije i Kameruna.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je tokom operacije privela tri pakistanska državljana i dva Rumuna osumnjičenih za formiranje "te mreže organizovanog kriminala i šverca stranaca".

Policija je dodala da već pet meseci pomno prati rad te mreže.

Imigranti su plaćali od 1.400 do 1.600 evra. Kamionima su bili prebačeni u Mađarsku i potom u zemlje Šengenskog prostora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.