Određen pritvor za Novakovića i ostale

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor za Novakovića i ostale

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, danas je određen jednomesečni pritvor bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu Borislavu Novakoviću, kao i za još troje osumnjičenih pošto je pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe službenog položaja.

Pritvor je predložen radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Kod sudije za prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postupak počela su saslušanja osumnjičenih povodom predloga za pritvor, napomenuo je tužilac i dodao da odluku sudije za prethodni postupak očekuje do kraja dana.

Radisavljević je dodao da je tužilaštvo donelo naredbu za sprovođenje istrage protiv Novakovića, Mirjane Dejanović, Zorana Bojovića i Dragane Živković.

Oni se sumnjiče da su kao rukovodioci u javnom prezeću Zavod za izgradnju grada Novi Sad od marta 2009. godine do jula 2012. prvo nezakonito izabrali za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Bulevara Evropa u Novom Sadu privredno društvo "Borovica transpost" iz Rume.

Potom nisu zatražili povraćaj avansa koji nije opravdan izvedenim radovima, niti akvirali izdati bankarsku garanciju i time omogućili Borovica transportu da izvrši naplatu radova koju nikada nbije izveo a u vrednosti od oko 463 miliona dinara, naveo je tužilac.

Novaković i ostali uhapšeni su danas.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.