Odobreno zaposlenje još jednog stručnjaka u Fiskalni savet

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno zaposlenje još jednog stručnjaka u Fiskalni savet

Administrativni odbor Skupštine Srbije odborio je danas zaposlenje još jednog specijalnog savetnika na privremeno-povremenim poslovima u Fiskalnom savetu.

Članovi odbora iz Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) pitali su da li je potrebno dodatno angažovanje stručnjaka u tom telu, s obzirom da je Fiskalni savet bio najglasniji da se još drastičnije smanje plate u javnom sektoru od onoga što je najavljeno zbog štednje.

Predsednik Administrativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbora Zoran Babić iz Srpske napredne stranke rekao je da ne vidi ništa sporno u radu Fiskalnog saveta i da je protiv toga da se nezavisnost tog tela, kao i drugih nezavisnih tela, ograničava makar i nekim finansijskim uticajem.

Član odbora iz SPS Milisav Petronijević rekao je da su nezavisna tela poput Fiskalnog saveta nezavisna u svom delovanju, ali da nisu nezavisna od stanja u Srbiji i da i na njih mora da se primeni racionalno poslovanje, a mere koje se odnose na sve druge moraju da se odnose i na njih.

Član odbora iz JS Petar Petrović pitao je da li Fiskalni savet, za koji je rekao da je bio najglasniji da se još drastičnije smanje primanja u javnom sektoru, može da poveća svoje napore umesto da angažuje još jednog stručnjaka, i tako doprinese uštedi.

Član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov rekao je na sednici Odbora da je tom telu u naredna tri, četiri meseca, potrebna dodatna stručna pomoć jer se očekuje povećan obim posla zbog predstojećeg rebalansa ovogodišnjeg državnog budžeta, usvajanja budžeta za 2015. godinu, kao i pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Altiparmakov je kazao da Fiskalni savet ima pet zaposlenih i da je to telo pokazalo dozu racionalnosti i da štedi, jer je još prošle godine mogao da zaposli još jednog stručnjaka, ali nisu našli pravu osobu, i smatrali su da je racionalno da angažuju nekog na tri, četiri meseca.

- Neće biti potrebe za tom osobom posle tri, četiri meseca - rekao je Altiparmakov.

Prema njegovim rečima, veliki deo posla u Fiskalnom savetu obavljaju specijalni savetnici, stručnjaci u oblasti finansija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fiskalni savet upošljava stručnjaka

Izvor: B92, 30.Sep.2014

Administrativni odbor Skupštine Srbije odborio je zaposlenje još jednog specijalnog savetnika na privremeno-povremenim poslovima u Fiskalnom savetu...Članovi odbora iz Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) pitali su da li je potrebno dodatno angažovanje stručnjaka u tom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.